Alt om Klarna Checkout

Dette er en tilleggsmodul i nettbutikken. Klarna Checkout erstatter den klassiske kassa i nettbutikken med en egen kasse levert av Klarna. Du kan lese mer om Klarna Checkout på deres egne hjemmesider.

Merk: Hvis du bruker Klarna Checkout, kan du ikke bruke andre betalingsmetoder. Kun Klarna Checkout skal være aktivert under «Utvidelser -> Betaling». Klarna tar helt over denne delen i butikken, og de ulike betalingsmetodene for din butikk avtaler du med dem.

Oppsett

Klarna Merchant ID

Ditt kundenummer hos Klarna. Det samme du bruker for å logge inn i administrasjonspanelet til Klarna.

Klarna Secret

Unik nøkkel som sikrer sikker overføring av data mellom nettbutikken og Klarna. Denne kan du opprette selv i kontrollpanelet til Klarna, eller be dem lage for deg.

Land

Landet du er Klarna-kunde i. Normalt Norge.

For at checkout skal fungere, må du bruke valutaen NOK i nettbutikken. Dette er standard – så med mindre du har endret, bruker du NOK.

Innstillinger

Rabattkode: Hvis dette er deaktivert vil det kun være i handlekurven at kunden kan legge til rabattkode. Med denne aktivert vil kunden også kunne gjøre det direkte i Klarna-kassa.
Kommentar: Velg om kunden skal ha mulighet til å legge igjen en kommentar på bestillingen sin.

Avansert

Analytics: Med denne aktivert, vil Google Analytics også spore trafikken som skjer gjennom Klarna.
Logging: Butikken lager ekstra loggfiler for Klarna-betalinger. Denne gjør siden tregere, men er smart å ha aktivert hvis du selv tester. Da kan vi enklere hjelpe deg om noe skulle gå galt.

Server

Live: Nettbutikken er live og skal ta i mot betalinger.
Beta: Nettbutikken er under testing og skal ikke ta i mot betalinger.

Status

Velg om du ønsker å bruke modulen eller ikke.

Priser

Klarna har følgende priser på Checkout-løsningen
Gjelder per september 2014

• 2,95% per transaksjon
  • Mnd.kostnad 799 kr
  • Oppstartskostnad 6499 kr

Klarna Checkout gir deg følgende betalingsmetoder
Du velger selv hvilke du vil aktivere i Klarna sitt administrasjonspanel.

• Klarna Faktura
  • Klarna Konto
  • Klarna Delbetaling
  • Klarna Kampanjer
  • Debetkort
  • Kredittkort

Klarna Checkout gir deg følgende fordeler

• Fakturaløsning
  • Kontoløsning
  • Delbetalingsløsning
  • Kortløsning
  • Mastercardløsning
  • Innløseravtale
  • En leverandør
  • Et backofficesystem
  • En fast kostnad
  • Alltid oppdatert kasse
  • En kasse som er tilpasset nettbrett/mobil

Feilsøking

Hvis modulen ikke fungerer, kan du forsøke følgende:

• Sjekk at andre betalingsmoduler er deaktivert.
  • Sjekk at modulen er aktivert i administrasjonen.
  • Sjekk at Merchant ID og Secret fra Klarna er riktig.
  • Sjekk at riktig land er valgt i administrasjonen.

OBS: Google E-commerce utgår om du bruker Klarna Checkout. Google E-commerce er som standard integrert i Klarna Checkout-butikker.